Loosdrecht - Kasteel Sypesteyn

Bij het woord "kasteel" is de kans groot dat u gelijk denkt aan een imposant middeleeuws gebouw en bij Kasteel Sypesteyn "was" dit zeker ook het geval. Echter het oorspronkelijke kasteel is verloren gegaan en in 1884 komt jonkheer van Sypesteyn naar Loosdrecht om op zoek te gaan naar de plek waar het oorspronkelijke kasteel stond. Deze zoektocht duurde niet lang en al gauw maakte hij plannen om het kasteel te herbouwen. In 1907 starte de bouw en in 1927 werd de bouw stopgezet, alhoewel het kasteel nog niet volledig voltooid was. Vanaf dat moment werd Sypesteyn wel als kasteel-museum geopend.

Momenteel is Kasteel Sypesteyn in de eerste plaats nog steeds een museum waar onder ander veel over de geschiedenis terug te zien is. Echter het kasteel leent zich ook uitstekend voor feestelijkheden.

Kasteel Sypesteyn

Mogelijkheden

Kasteel Sypesteyn heeft een prachtige "Lage Zaal" met een zeventiende-eeuwse inrichting. Deze intieme ruimte is met name geschikt als trouwlocatie. Daarnaast zijn er schitterende tuinen aangelegd rondom het kasteel, die o.a. uitermate geschikt zijn voor een romantische trouwrapportage. Naast huwelijksvoltrekkingen is deze locatie natuurlijk ook geschikt voor andere feestelijkheden.

  • Locatie - Loosdrecht (provincie Noord-Holland)
  • Aantal personen - De "Lage Zaal" biedt plaats aan max. 50 gasten
  • Parkeren - Gratis parkeren
  • Mogelijkheden - Huwelijksvoltrekking, evenementen en receptie
  • Overnachten - Niet mogelijk
  • Bijzonderheden - Geen

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst over de mogelijkheid om Kasteel Sypesteyn als feest- trouwlocatie te boeken kunt u gratis 0800 - 099 2233 bellen. Ook kunt u vrijblijvend contact opnemen middels ons contactformulier.